Scientix , portalul european dedicat educatiei stiintifice recunoaste proiectele eLearning implementate de SIVECO , ce au ca scop imbunatatirea invatamantului
Proiectele eLearning romanesti, exemple de buna practica in cea mai importanta comunitate europeana de educatie
Cinci proiecte de succes de tip eLearning dezvoltate si implementate de compania SIVECO Romania au fost recent preluate pe portalul european Scientix, www.scientix.eu, locul virtual de intalnire a cadrelor didactice de stiinte, tehnologie, inginerie si matematica, cercetatorilor in educatie, factorilor de decizie politica si a altor profesionisti din domeniul educatiei stiintifice.
Printre proiectele de succes promovate de portalul Scientix, implementate de SIVECO, se numara si “Portal scoli speciale”, http://scolispeciale.edu.ro/, premiat in anul 2013 la prestigioasa competitie World Summit Awards, pentru impactul sau pozitiv asupra sistemului educational special din Romania. In cadrul proiectului compania a dezvoltat continut multimedia interactiv pentru copiii cu nevoi educationale speciale. In prezent, 14.000 de copii cu nevoi educationale speciale din 140 de scoli din Romania au acces la 1.500 de lectii interactive pentru limba romana, vorbire si dezvoltarea limbajului, matematica, fizica, chimie, biologie, studii umane si de mediu, geografie si istorie. Lectiile au fost create in conformitate cu nevoile utilizatorilor, curricula nationala si cele mai noi standarde internationale.
„Lectiile au fost elaborate de specialistii nostri in educatie si sunt puse la dispozitia copiilor prin intermediul unui portal online. Datorita acestui proiect, copiii cu nevoi educationale speciale din Romania au acces la o educatie mai buna, la un sprijin de specialitate mai eficient, sunt ajutati sa dezvolte competente si abilitati noi, care ii ajuta sa isi gaseasca un loc de munca dupa terminarea studiilor si sa aiba un rol activ in societate”, spune Radu Jugureanu, director departament eContent in cadrul SIVECO Romania.
Un alt proiect promovat in cadrul platformei Scientix este „Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”. Acesta este cel mai premiat proiect educational romanesc, cele mai importante distinctii fiind medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA) si medalia de argint la categoria „Most innovative new learning hardware or software product”, la gala eLearning Awards de la Londra.
Propunand un proces didactic inovator, unic in Romania, proiectul utilizeaza invatarea bazata pe proiect in context transdisciplinar cu sprijinul dispozitivelor multi-touch. In loc de tastatura si mouse sau de manipularea ecranului cu un singur deget (ca in cazul echipamentelor touchscreen), sistemele multi-touch sunt capabile de o interactiune mult mai naturala. Scopul acestei solutii este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.
Proiectele inovatoare de tip eLearning, implementate de SIVECO in peste 15.000 de scoli din Europa, Orientul Apropiat, Africa si CSI, au fost recunoscute de-a lungul timpului ca fiind exemple de buna practica in competitii internationale de renume, precum International Project Management Association (IPMA), World Summit Awards, eLearning Awards sau European Software Excellence Awards.
Scientix este platforma online ce promoveaza si sprijina colaborarea la nivel european in randul cadrelor didactice si a specialistilor in educatie din intreaga Europa, ce isi propune sa promoveze noi tehnici de predare, sa popularizeze stiintele in randul tinerilor si sa stimuleze colaborarea intre profesorii din scolile europene. Proiectul Scientix, finantat in cadrul saptelea program-cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare si Dezvoltare , a fost demarat in 2009 de catre European Schoolnet, in parteneriat cu Comisia Europeana.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.
De-a lungul celor 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.
Citeste mai mult: Proiectele eLearning romanesti, exemple de buna practica in cea mai importanta comunitate europeana de educatie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu