9 februarie 2016 a fost declarata Ziua Internationala a Sigurantei pe Internet anul acesta, sarbatorindu-se de 12 ani in 90 de tari la nivel global. ECDL ROMANIA sustine acest eveniment din 2009 cand a fost preluat oficial si in Romania prin intermediul consortiului Sigur.info si astazi a participat la dezbaterea pe tema
Combaterea hate-speech -ului in mediul online din Romania. Cum ii educam si protejam pe copii?. Alaturi de reprezentanti ai sectorului public si privat, experti in domeniu, psihologi, jurnalisti, dar si elevi si profesori, am discutat despre consecintele expunerii copiilor la mesaje instigatoare si am cautat sa identificam metode de educatie care sa combata acest fenomen.
Tinerii nu detin
competente digitale in mod firesc pentru a utiliza tehnologia in siguranta si eficient, iar aptitudinile dobandite in mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete. Acestia nu isi pot construi abilitatile digitale fara sprijin prin instruire si educatie. ECDL ROMANIA incurajeaza utilizarea Internetului intr-un mod pozitiv si integrat in procesul de invatare si predare formala sau non-formala, prin oferirea instrumentelor si competentelor la standard international, care sa asigure folosirea responsabila si utila a mediului online.
Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au fost anuntati si castigatorii concursului national “Siguranta online in scoala ta” ce a desemnat scolile ce s-au plasat pe primele locuri cu proiectele multimedia ce au semnalat masuri ce pot fi implementate la nivelul unitatilor de invatamant pentru ca elevii sa beneficieze de o utilizare a Internetului fara riscuri: Locul I – Scoala Gimnaziala Nr. 7 „Sfanta Maria” Timisoara; Locul II – Scoala Gimnaziala "Adrian V. Radulescu" Murfatlar si Locul III – Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” din Medgidia. Premierea a fost sustinuta si de ECDL ROMANIA, alaturi de ceilalti parteneri si sponsori ai Zilei Sigurantei pe Internet in Romania.
Safer Internet Day este un eveniment sarbatorit la nivel international, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu